FacebookTwitterVKontakteПідписатися на RSS

День Святого Миколая

День святого Миколая - улюблене свято українських дітей, а також багатьох дорослих. Цей день присвячений одному з найбільш шанованих в християнстві святих.

Святий Миколай шанується церквою кілька разів на рік. 11 серпня віруючі згадують про його народження, а 19 грудня (або 6 грудня за старим стилем) шанують його смерть. Остання дата вважається датою святкування Дня святого Миколая. Також є ще пам'ятна дата перенесення мощей Чудотворця з Мир Лікійських в Барі 22 травня.

На день Миколая існує традиція дарувати дітям подарунки, ховаючи їх під подушку. Цей звичай походить з повір'я про те, що Микола Чудотворець потай приносив в будинки знедолених теплі речі, іграшки та їжу, а одного разу підкинув дівчині придане, щоб вона могла вийти заміж.

Згідно з повір'ям, слухняні діти вранці в День Миколая знаходять під подушкою солодощі або інші приємні подарунки, а неслухняні залишаються без сюрпризу. У деяких сім'ях діти самі пишуть листи Миколі, як на Новий рік, і замовляють певні подарунки.

Дорослі в цей день накривають стіл і приймають гостей. Існує давнє повір'я, що в День святого Миколая не можна нічого робити для себе, а тільки для нужденних.

На Миколая Чудотворця не можна лаятися і обманювати інших. Не можна давати нездійсненні обіцянки. Прийнято просити вибачення і прощати інших.

Звичайно, учні нашої школи не залишились осторонь такого свята. Вже традиційно, вчитель біології, хімії та основ здоров’я Людмила Михайлівна Бобко в образі Святого Миколая прийшла до учнв 1-4-х класів і роздала солодкі подарунки, які надав Відділ освіти. Учні 2-го класу приготували віршики та пісні і під керівництвом класного керівника Руслани Романівни Хоменко та вчителя музики Тетяни Олександрівни Рудої зняли відео привітання для батьків та вчителів.

/Files/images/den_sv_mikolaya_2020/3 клас.jpg

/Files/images/den_sv_mikolaya_2020/Миколай.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 51

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.