FacebookTwitterVKontakteПідписатися на RSS

День Святого Валентина

Валентинів день, або День всіх закоханих, уже давно став міжнародним і святкується 14 лютого. В Україні, як і в усьому світі, до цього свята готуються заздалегідь, намагаючись здивувати коханих та близьких незвичайними подарунками та сюрпризами.

Історія свята. За однією з гіпотез, День закоханих походить від Луперкалій Стародавнього Риму - пастуших свят родючості, які відзначалися 15 лютого. У цей день римляни приносили в жертву тварин, знімали з них шкури і ходили по місту, б'ючи зустрічних жінок бичами з биків. Вважалося, що так у жінки будуть легкі пологи. В кінці торжества всі роздягалися. Папа Римський заборонив Луперкалії і незабаром це святозамінивсвітськийДеньзакоханих.
Інша версія походження свята пов'язана з легендою про святого Валентина. Згідно з нею, римський імператор Клавдій II заборонив жінкам виходити заміж за військових, а воїнам - одружуватися, оскільки вважав, що шлюб заважає бойовому духу. Всупереч указу молодий священник Валентин таємно вінчав коханих. За це його посадили у в'язницю і засудили до страти. В ув'язненні святий Валентин познайомився з красивою дочкою наглядача Юлією. Перед стратою він написав їй любовний лист з підписом «Твій Валентин». Його страта сталася 14 лютого269року. Вважається, що в Західній Європі День Святого Валентина став широко відзначатися з XIII століття, в США — з 1777 року. У Російській імперії відзначали День Валентина попри невдоволення Православної церкви. Свято було популярне у дворян. У цей день влаштовували бали. На балу чоловіки писали імена присутніх дам і складали в один капелюх, а жінки в інший клали листи з іменами кавалерів. Після цього тягнули навмання записки з капелюхів. Утворена пара повинна була танцювати разом весь вечір.

Для шолярів цей день чудова можливість висловити свою симпатію. Оскільки День Св. Валентина в цьому році припав на вихідний день, то ми святкували його в школі сьогодні, 15 лютого. Діяла пошта Св. Валентина. Кожен бажаючий міг намалювати, чи купити вже готову валентинку і надіслати будь-кому у школі. Також відбувся конкурс на найоригінальнішу валентинку, виготовлену своїми руками. Дуже активними були учні 2-го класу: І місце зайняла Паришкура Владисла, ІІ місце розділили Дейнека Артем та Гармаш Катерина (6 клас), ІІІ місце Форос Дарина (2 клас). Переможці отримали заохочуючі призи. Тема кохання та стосунків між хлопцем та дівчиною актуальна для учнів 8-9-х класів. Для них педагог-організатор Фидра М.А. підготувала бесіду-лекцію «Як відрізнити кохання від закоханості». Учні 6-7-хкласів переглянули відео про історичну основу свята та про традиції святкування Дня закоханих у різних країнах світу.

/Files/images/den_sv_valentina_2021/День Св. Валентина 3.jpg

/Files/images/den_sv_valentina_2021/День Св. Валентина 1.jpg

/Files/images/den_sv_valentina_2021/День Св.Валентина 5.jpg

/Files/images/den_sv_valentina_2021/День Св. Валентина 2.jpg

/Files/images/den_sv_valentina_2021/День Св. Валентина .jpg

Кiлькiсть переглядiв: 37

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.