FacebookTwitterVKontakteПідписатися на RSS

150 років від дня народження Лесі Українки

Сьогодні, 25-го лютого виповнюється 150 років від дня народження Лесі Українки - української поетеси, драматургині і громадської діячки, класика української літератури. Леся Українка — одна з найвизначніших постатей в історії української літератури. По собі вона залишила великий літературний доробок - вражаючі поеми, прозові твори, вірші, публіцистичні статті, переклади світової класики.

У нинішніх змаганнях за повернення до європейської спільноти, у не завжди вдалих спробах позбутися імперського тиску якраз Леся Українка чи не найбільше переконує нас у приналежності до Заходу. Це вона, вслід за Шевченком, переконала свій народ у тому, що він може говорити й бути почутим, претендувати на визнання й славу. Це вона заново під'єднала українську культуру до засадничих цінностей європейської цивілізації.Закономірно, що за спадщину Лесі Українки впродовж усього ХХ століття - і донині! - тривають ідеологічні війни. Тому, завдання сучасної школи зруйнувати стереотипи, створені радянською владою та донести до учнів новий, свіжий погляд на постать непересічної особистості, генія нашої культури.

В нашій школі було проведено ряд заходів для відзначення 150-ї річниці від дня народження Лесі Українки. Вчитель української мови та літератури Бабенко Н.П. та педагог-організатор Фидра М.А. провели для учнів 8-го класу захід «Кохання у творчості Лесі Українки». Для учнів 7-го класу бібліотекар Таран Т.М. організувала виставку та виховну годину «Леся Українка – наш провідник в європейську культуру». Також, педагог організатор та вчитель української мови та літератури Зозуля О.Г. провели для учнів 5-го та 6-го класу пізнавальну бесіду «Життя та творчість Лесі Українки», переглянули відео про цікаві факти з біографії письменниці та провели вікторину. Вчителі початкових класів Сушко Н.М., Хоменко Р.Р., Загорулько Н.В. та Жовтуха О.В. провели бесіди-лекції з використанням відео та презентацій для ознайомлення учнів з особистістю Лесі Українки. Також педагог-організатор Фидра М.А. провела флешмоб «Мої улюблені Лесині рядки» (учні одного класу обирали вірш Лесі Українки і декламували його частинами ланцюжком).

1 клас

/Files/images/lesya_ukranka_150/1 клас мінус.jpg

2 клас

/Files/images/lesya_ukranka_150/2 клас мінус.jpg

3 клас

/Files/images/lesya_ukranka_150/3 клас мінус.jpg

4 клас

/Files/images/lesya_ukranka_150/4 клас плюс.jpg

5 клас

/Files/images/lesya_ukranka_150/5 клас плюс.jpg

6 клас

/Files/images/lesya_ukranka_150/6 клас.jpg

7 клас

/Files/images/lesya_ukranka_150/7 клас.jpg

8 клас

/Files/images/lesya_ukranka_150/8 клас мінус.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 47

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.