FacebookTwitterVKontakteПідписатися на RSS

Тижні безпеки в інтернеті

Тижні безпеки в інтернеті 8-19-те лютого.

9 лютого 2021 року у світі відзначається День безпечного Інтернету (Safer Internet Day) під гаслом «Разом для найкращого Інтернету». Цей день проводиться з метою залучити до дій кожного та кожну, хто відіграє свою роль у створенні кращого Інтернету для всіх, зокрема, наймолодших користувачів. День безпечного Інтернету надає унікальну можливість для проведення заходів з безпеки онлайн разом зі всім світом.

Щороку до Дня безпечного Інтернету в Україні, як і у всьому світі, приєднується все більше організацій. В Україні до Дня безпечного Інтернету офіційно долучились понад 1700 закладів освіти, бібліотек, молодіжних центрів, громадських організацій, органів влади, медіа та бізнесових організацій в усіх областях України. Школа повинна йти в ногу з розвитком суспільства. Сучасна людина не уявляє свого життя без доступу до Інтернету та соціальних мереж. Обов’язок вчителів та батьків навчити дітей правильно користуватися гаджетами, щоб вони були помічниками в житті, а не джерело моральних та фізичних проблем у майбутньому. Тому ми повинні попередити дітей про можливі небезпеки, які виникають при користуванні Інтернетом та сформувати правила користування гаджетами та соціальними мережами.

У зв’язку з ускладненими погодними умовами (снігопад, ожеледь), цьогоріч ми перенесли День безпеки в інтернеті на 16 лютого. Класні керівники провели бесіди з дітьми на тему «Інтернет наш друг, чи ворог?». Соціальний педагог Таран Т.М. розмістила в класних куточках кожного класу пам’ятки «Безпечний інтернет». Педагог-організатор Фидра М.А. провела бесіди для 7-9-х класів та показала відео про правила користування соцмережами, кібербулінг та фейсбук-депресію. Класний керівник 2-го класу Хоменко Р.Р. та класний керівник 4-го класу Жовтуха О.В. провели урок-бесіду «Безпечний інтернет». Дітям у формі казки та через повчальні тематичні мультфільми пояснили правила користування інтернетом і обговорили можливі небезпеки, які можуть виникнути, коли ці правила порушують.

Також всі без винятку класні керівники провели урок задля безпеки дітей в Інтернеті в рамках освітнього всеукраїнського проєкту #stop_sexтинг та отримали відповідні сертифікати.

/Files/images/den_batareyki/4 клас.jpg

/Files/images/den_batareyki/3 клас.jpg

/Files/images/den_batareyki/безпека в ітернеті 2.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 28

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.